Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Στα Όρια του Αύριο / Edge of Tomorrow / Sta oria tou avrio (2014)


Η ταινία Στα Όρια του Αύριο / Edge of Tomorrow / Sta oria tou avrio (2014) είναι βασισμένη στο Ιαπωνικό graphic novel επιστημονικής φαντασίας, “All You Need is Kill’’, του Χιρόσι Σακουράζακα, που εστιάζεται στην επιμονή και την ανθρώπινη θέληση. Ο Κέιτζ αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη μάχη και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε επιτυχώς καθημερινά, παρά τις δυσκολίες. “Η ιδέα ενός χαρακτήρα ο οποίος δίνει την ίδια μάχη ξανά και ξανά κάθε μέρα έχει μεταφορική έννοια. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν είναι ικανός να αλλάξει τον κόσμο, αλλά ούτε και τους συνανθρώπους του. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Αντίστοιχα και ο Γουίλιαμ Κέιτζ (Τομ Κρουζ), μπορεί μόνο να ελέγχει τις δικές του πράξεις και να εστιάσει στον εαυτό του. Συγχρόνως όμως, αν μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας, συνεπάγεται πως μπορούμε να αλλάξουμε και τον κόσμο. Το παραπάνω σκεπτικό αποτέλεσε για εμένα ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα για να σκηνοθετήσω αυτήν την ταινία”, ισχυρίζεται ο Νταγκ Λίμαν, σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας. 


“Είναι μια ταινία Στα Όρια του Αύριο / Edge of Tomorrow / Sta oria tou avrio (2014) με νόημα που βάζει το κοινό σε σκέψη, και που παράλληλα συνδυάζει δράση και χιούμορ”, συνεχίζει ο Λίμαν. “Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες ταινίες στις οποίες έχω συμμετάσχει και η πιο πρωτοποριακή όσον αφορά το σενάριο”, δηλώνει η πρωταγωνίστρια Έμιλι Μπλαντ. 
Χαρακτηριστικό της ταινίας είναι η δομή της, η οποία ορίζεται από την έννοια του χρόνου. “Η δομή της ιστορίας … συμβολίζει μια συνεχή εξέλιξη. Ενώ ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά, ο Γουίλιαμ Κέιτζ δεν αισθάνεται πότε το ίδιο γιατί εξελίσσεται σαν χαρακτήρας. “Η διαρκής εξέλιξη στον χαρακτήρα του αποτέλεσε ένα μεγάλο κίνητρο για εμένα να τον υποδυθώ”, αναφέρει ο Τομ Κρουζ. “Η συστηματική άρνηση του Κέιτζ για να πολεμήσει, του δημιουργεί ταυτόχρονα μια απροσδόκητη επιμονή να δώσει την ίδια μάχη ξανά και ξανά… Αυτό είναι ένα γοητευτικό στοιχείο στην πλοκή της ταινίας”, σύμφωνα με τον Νταγκ Λίμαν. “…Από τα πιο πρωτότυπα σενάρια που έχουν ως κεντρικό θέμα τη μάχη”, δηλώνει ο παραγωγός Τζέφρεϊ Σίλβερ. 



Η απρόσμενη έλξη που αναπτύσσεται μεταξύ του Γουίλιαμ και της Ρίτα αποτελεί ένα παράδοξο, αφού κάθε φορά που συναντιούνται είναι σαν να μην έχουν γνωριστεί ποτέ. 

by vneos1987.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες


Αρχειοθήκη ιστολογίου